Strana 2 z 2 • 1, 2
Prečo ľudia túžia po spáse?
10/3/2021, 04:03
First topic message reminder :
Spása je podľa mňa stav, keď sa človek dostane po smrti do neba. Alebo spása je vstupenka do neba.
Humanisti.sk
Spása je podľa mňa stav, keď sa človek dostane po smrti do neba. Alebo spása je vstupenka do neba.
Humanisti.sk
- Fotón
Re: Prečo ľudia túžia po spáse?
25/3/2021, 15:30
Zjavenia démonov bývajú u uvedomelých katolíkov bežnou vecou.
29/3/2021, 16:38
OTÁZKA: Keď umriete, dúfa aspoň malá čiastočka vo vás, že by sa mohlo ukázať, že ste sa mýlili, že nakoniec môže jestvovať niečo za bezcieľnosťou, ktorú vidíte vo vesmíre?
Steven Weinberg v TV programe „Viera a rozum“
Steven Weinberg napísal:„Veda nám nemôže poskytnúť to, čo dáva náboženstvo ľuďom, ktorí v neho veria. Veda nám nemôže dať útechu z poznania, že keď umrieme, budeme v istom zmysle pokračovať v našej existencii. Poskytuje nám oveľa pochmúrnejší pohľad na našu vlastnú budúcnosť.
Náboženstvo takú útechu môže poskytnúť – a myslím si, že po mnoho tisícročí toto musela byť jedna z hnacích síl náboženstva – fakt, že nám umožňuje myslieť si, že budeme po smrti pokračovať. Ale práve preto nám to musí byť podozrivé, pretože podozrivé nám musí byť všetko, čo tak veľmi vyhovuje tomu, čo by nakoniec mohlo byť iba naším želaním.“
Steven Weinberg v TV programe „Viera a rozum“
29/3/2021, 16:40
Tiež si myslím, ako Steven Weinberg, že náboženstvá ponúkajú útechu tým, ktorí potrebujú k životu náboženstvo.
29/3/2021, 16:43
Som prekvapený, u koľkých ľuďoch je silná túžba po večnom živote.
- AnonymnýAnonymný
29/3/2021, 18:01
Pozri sa, Som neveriaci, ateista, čo znamená (bez)božný, (boha)prázdný, (neznaj)božný. Keď umriem, tak umriem. Buď sa moja duša dostane do svojho života po živote, či žívote medzi životmi, alebo v tom poslednom štádiu smrti zanikne jak duša tak aj duchovný posmrtný život a ostane len prázdnota a ničota.
- AnonymnýAnonymný
29/3/2021, 20:03
Som psychiatrický pacient, duševne chorí a mojím snom je sa dožiť 135 roku. Človek v dnešnej dobe má takúto tendenciu dožitia. Zatiaľ sa to nikomu žiaľ (ne)podarilo, ale verím, že na mňa sa to šťastie usmeje.
- AnonymnýAnonymný
29/3/2021, 21:19
V duchu Som večné mladý a zdravý 22. ročné dospelé dieťa, ktoré už (ne)zostarne. Duch je tak večný.
30/3/2021, 06:51
Tomáš: Ja som zas prekvapený že existujú ludia ktorí po večnom živote netúžia, ale radšej chcu NAVZDY neexistovať
Pozor, hrubý omyl, ja NECHCEM neexistovať, ja to totiž beriem ako holý fakt, že zomriem, a potom už nič. To vôbec nie je o chcení.
Pozor, hrubý omyl, ja NECHCEM neexistovať, ja to totiž beriem ako holý fakt, že zomriem, a potom už nič. To vôbec nie je o chcení.
30/3/2021, 06:52
Tomáš: A kebyže máš byť večne mladí a zdraví, a mohol by si robiť čo chceš, nechcel by si žiť večne ?
Akurát že to je len ilúzia.
Akurát že to je len ilúzia.
Strana 2 z 2 • 1, 2
Povolenie tohoto fóra: