- Fotón
- Posts : 709
Join date : 06.11.2020
Aké jedlo s obľubou jedávam.
23/1/2021, 08:45
Je tomu už rok, čo si robievam k jedlu tento mix:
Jedna rajčina,
jedna štipľavá paprika,
polovica šalátovej uhorky,
jedna menšia červená cibuľa,
3 strúčky cesnaku,
10 reďkvičiek,
jedna menšia cvikla,
chren,
biele olivy,
salátový syr,
jedna limetka,
polovica avokáda,
jedna mrkva,
jedna menšia petržlen,
špenát,
hlávkový salát,
do toho celého trochu olivového oleja, citrónovej šťavy, posypané oreganom.
Všetko samozrejme nakrájané na čo najjemnejšie kúsky. Zistil som, že štipľavá paprika skráti proces trávenia a spaľovania zhruba o polovicu. Kvalitná stolica, rýchle vyprázdnenie už za 6 hodín + dobrý pocit z jedla nechýba. ...Nezabúdam ani na živočíšne proteíny v podobe rybieho mäsa vo vlastnej šťave všetkého druhu, hydinového vo vlastnej šťave príp. hovädzieho. Tento mix obmieňam, podľa toho, čo majú dostupné v obchode. Niekedy do toho prihodím kaleráb, batáty, brokolicu.... Zoznam ktorý som uviedol je však pre mňa najchutnejší. Ak mám chuť na sladké, tak je po ruke banán. Potom mi už nič nechýba. Nieje potreba ísť vymetať chladničku, príp. okupovať fastfoody.
Denne zjem tejto zeleniny asi 1 kg, čo je podľa prepočtov z kalorických tabuliek zhruba 700 kcal. (Pracne som to počítal.) ....Dávka mäsa sa mi pohybuje niekde v okolí 500 až 900 kcal na deň. Môj bazálny metabolizmus vydá za 24h cca 1500 kcal + k tomu každodenná práca + silový tréning = dohromady zhruba 2500 kcal. Čiže jedlo ktoré jem je pod touto hodnotou. A to sa cítim denne značne prejedený. ....Nemám teda problém dodržovať systém 20/4 - tj 4 hodiny jem a 20 hodín nejem, pijem len čistú vodu - príp kávu, čaj (bez cukru samozrejme). Počas tých 20 hodín nemám potrebu jesť. Telo si zvyklo.
Jedna rajčina,
jedna štipľavá paprika,
polovica šalátovej uhorky,
jedna menšia červená cibuľa,
3 strúčky cesnaku,
10 reďkvičiek,
jedna menšia cvikla,
chren,
biele olivy,
salátový syr,
jedna limetka,
polovica avokáda,
jedna mrkva,
jedna menšia petržlen,
špenát,
hlávkový salát,
do toho celého trochu olivového oleja, citrónovej šťavy, posypané oreganom.
Všetko samozrejme nakrájané na čo najjemnejšie kúsky. Zistil som, že štipľavá paprika skráti proces trávenia a spaľovania zhruba o polovicu. Kvalitná stolica, rýchle vyprázdnenie už za 6 hodín + dobrý pocit z jedla nechýba. ...Nezabúdam ani na živočíšne proteíny v podobe rybieho mäsa vo vlastnej šťave všetkého druhu, hydinového vo vlastnej šťave príp. hovädzieho. Tento mix obmieňam, podľa toho, čo majú dostupné v obchode. Niekedy do toho prihodím kaleráb, batáty, brokolicu.... Zoznam ktorý som uviedol je však pre mňa najchutnejší. Ak mám chuť na sladké, tak je po ruke banán. Potom mi už nič nechýba. Nieje potreba ísť vymetať chladničku, príp. okupovať fastfoody.
Denne zjem tejto zeleniny asi 1 kg, čo je podľa prepočtov z kalorických tabuliek zhruba 700 kcal. (Pracne som to počítal.) ....Dávka mäsa sa mi pohybuje niekde v okolí 500 až 900 kcal na deň. Môj bazálny metabolizmus vydá za 24h cca 1500 kcal + k tomu každodenná práca + silový tréning = dohromady zhruba 2500 kcal. Čiže jedlo ktoré jem je pod touto hodnotou. A to sa cítim denne značne prejedený. ....Nemám teda problém dodržovať systém 20/4 - tj 4 hodiny jem a 20 hodín nejem, pijem len čistú vodu - príp kávu, čaj (bez cukru samozrejme). Počas tých 20 hodín nemám potrebu jesť. Telo si zvyklo.
Scarlett Súhlasí
- Scarlett
- Posts : 665
Join date : 10.01.2021
Re: Aké jedlo s obľubou jedávam.
23/1/2021, 23:49
bez toho cesnaku a cibule.. inak si hotovy Jamie Oliver
- Fotón
- Posts : 709
Join date : 06.11.2020
Re: Aké jedlo s obľubou jedávam.
23/1/2021, 23:57
Ten cesnak - a hlavne tá červená cibuľa by mi tam hodne chýbala. -Ale ono sa to v tej zmesi stratí. Keď sa to nepreženie, nie je to potom takmer vôbec cítiť.
Scarlett Súhlasí
- Scarlett
- Posts : 665
Join date : 10.01.2021
Re: Aké jedlo s obľubou jedávam.
24/1/2021, 22:02
najhoršie ked si objednám šalát ( no teraz sa uz inak ani nedá len donášky) vzdy mi donho tresnú cibulku . mozem vyhodit
Povolenie tohoto fóra:
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.