Diskusné fórum

Join the forum, it's quick and easy

Diskusné fórum
Diskusné fórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Goto down
Fotón
Fotón

Soľ. Empty Soľ.

1/2/2021, 06:59
Príliš veľa soli (NaCl) vyvoláva smäd. Človek potom hodne pije a organizmus zadržuje vodu. Rôzne časti tela, ako líca, krk, stehná, brucho, vyzerajú následkom toho napuchnuté. Bunky sú rozšírené. -Nie je to však tuk, ale voda. Viac krát som si to v priebehu roka 2020 vyskúšal. Vážim sa skoro každý deň. Zistil, že nejde len o soľ, ale o všetko, kde je sodík. Napríklad minerálne šumienky s hydrogénuhličitanom sodným (NaHCO3). Hmotnosť mi vtedy stúpala zo štandardných 68 nad 73 kg. (Podobne, ako keď som predtým používal kreatín, kvôli silovému tréningu.) Soľ (i kreatín) som teda vysadil. Jedol iba zeleninu. Hmotnosť padla (keď som to po prvý krát vyskúšal v lete 2020), zo 73 na 65 kg v priebehu niekoľkých dní. Nastali ale po čase svalové kŕče. Napr. mi vykrútilo ruku a nie a nie vrátiť ju do polohy. Dozvedel som sa, že je to spôsobené nedostatkom sodíka v organizme. Stačili 2 gramy soli a bolo do 5 minút po kŕčoch. Niekoľko krát som si to vyskúšal ....Človek potrebuje na deň zhruba 4g soli. Záleží však na tom, čo jete, pretože mnohé potraviny v sebe soľ už obsahujú. Aj minerálky. (Ja pijem len čistú nebublinkovú vodu). Pretože človek nevie, koľko g soli za deň spotreboval, riešim to najnovšie tak, že si počkám na kŕče a potom na špičku kávovej lyžičky si naberiem soľ a skonzumujem. ...Tiež som si všimol, že i srdce pri nedostatku sodíka bije občas nepravideľne (podobne, ako pri nedostatku draslíka K+ (...o draslíku a mojich pokusoch s ním na vlastnom organizme som už inde písal)). .....Veľmi sa mi tiež osvedčil výživový doplnok z lekárne pod názvom "Forfemina". Je to výťažok z rastlín ako púpava, atď. Forfemina reguluje množstvo zadržovanej vody v organizme. Naozaj to funguje. Teraz testujem "Aquabalance" z lekárne DrMax. Ten sa mi zdá byť ešte účinnejší. Hmotnosť sa drží v rozmedzí 68-70 kg v závislosti na tom, či som práve jedol alebo nie. Držím sa odporúčania odborníkov: 3x za deň jesť s odstupom 4och hodín a 16 hodín nejesť nič, piť len vodu. Upravil som si to však do podoby: 4 hodiny jesť zeleninu, mäso, strukoviny a 20 hodín nejesť. Tých 20 hodín nieje vôbec cítiť hlad. Stačí na to 500g pestrého zeleninového mixu (=cca 300 kcal), 300g vareného cíceru (=400 kcal) a napr. 300g morčacích pŕs vo vlastnej šťave (=500 kcal). Dohromady 1200 kcal. (Bazálny metabolizmus bežného človeka má 1500 kcal, takže ok.)  Z toho sa cítim celých 20 hodín poriadne najedený, pretože nízky glykemický index.

Scarlett Súhlasí

Scarlett
Scarlett

Soľ. Empty Re: Soľ.

1/2/2021, 14:44
hej mnoho potravín má skrytú sol.  ludia solia zo zvyku, vraj aj sol je navyková

Fotón Súhlasí

Scarlett
Scarlett

1/2/2021, 20:18
našla som k tomu článoček 
https://zena.aktualne.cz/zdravi/sul-v-mozku-funguje-jako-droga/r~i:article:708546/

Fotón Súhlasí

Fotón
Fotón

5/2/2021, 16:36
Zaujímavé.
Sponsored content

Návrat hore
Povolenie tohoto fóra: