- Fotón
- Posts : 709
Join date : 06.11.2020
Kefír
28/6/2021, 16:30
Kefír je výborná potravina. Najlepšie nízkotučný s 1% tuku. K zeleninovému mixu doplnenému sójovým tofu je to ideálny nápoj. Posledné dni jem a pijem iba to. Plnohodnotný pocit sýtosti z toho pretrváva viac než 24 hodín.
45 kcal na 100ml
Celé to má asi 800 kcal, čiže zhruba polovicu energie bazálneho metabolizmu. Kefír 330ml 150kcal, Tofu 180g 500kcal, zelenina 300g 150kcal. Dohromady 800kcal.
45 kcal na 100ml
Celé to má asi 800 kcal, čiže zhruba polovicu energie bazálneho metabolizmu. Kefír 330ml 150kcal, Tofu 180g 500kcal, zelenina 300g 150kcal. Dohromady 800kcal.
Scarlett Súhlasí
- Scarlett
- Posts : 665
Join date : 10.01.2021
Re: Kefír
28/6/2021, 22:16
pockaj to je z kravskeho ten kefir? ja kupujem aj ochuteny kefir , polka flasky a uz som najedena
- Fotón
- Posts : 709
Join date : 06.11.2020
Re: Kefír
30/6/2021, 14:51
Kefír nemá tie účinky, ako klasické mlieko. Je to niečo iné. Základom kefíru sú mikroorganizmy, chránené kefírovým jadrom. Kyslomliečne baktérie, pivovarské kvasinky, vláknitá syrová pleseň. Bielkoviny v kefíre sú už čiastočne natrávené, telo ich preto dokáže ľahšie využiť. Mnohé štúdie skúmali výhody pitia kefíru a preukázali, že ide o prírodné probiotikum, ktoré pri pravidelnom užívaní môže zmierniť črevné poruchy, podporovať pohyb čriev, znižovať plynatosť a zlepšovať celkové zdravie tráviacej sústavy. Kefír tiež zlepšuje vstrebateľnosť živín, podporuje imunitu, pomáha telu vyrovnať sa s hormonálnymi zmenami a bráni infekciám a premnoženiu kvasiniek. Pravidelné pitie kefíru bolo spojené so zlepšením znášanlivosti laktózy.
Hlavným problémom mlieka je rastový faktor IGF-1 ktorý sa v ňom prirodzene nachádza a jeho úlohou je podporiť rast mladého organizmu. IGF-1 sa v organizme stará o podporu rastu a delenia buniek, bohužiaľ môže podporiť aj rast tých rakovinových, ktorých denne v našom tele vznikajú stovky. Kefír však neobsahuje toľko IGF-1. Dôležitá je koncentrácia. Je rozdiel, keď človek vypije liter mlieka alebo liter kefíru.
Hlavným problémom mlieka je rastový faktor IGF-1 ktorý sa v ňom prirodzene nachádza a jeho úlohou je podporiť rast mladého organizmu. IGF-1 sa v organizme stará o podporu rastu a delenia buniek, bohužiaľ môže podporiť aj rast tých rakovinových, ktorých denne v našom tele vznikajú stovky. Kefír však neobsahuje toľko IGF-1. Dôležitá je koncentrácia. Je rozdiel, keď človek vypije liter mlieka alebo liter kefíru.
- Scarlett
- Posts : 665
Join date : 10.01.2021
Re: Kefír
30/6/2021, 18:40
od nöm je celkom fajn . a niektore bio .
Povolenie tohoto fóra:
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.