- Fotón
- Posts : 709
Join date : 06.11.2020
07052021
Podľa dr. Melnika z nemeckej Univerzity v Osnabrucku je kravské mlieko pre človeka v detstve aj dospelosti veľmi rizikové, pretože aktivuje metabolickú dráhu systému TOR, ktorá podporuje rast a delenie buniek. Kravské mlieko obsahuje asi 15 rôznych prirodzených kravských hormónov, asi trikrát viac leucínu (aminokyselina), molekulu podobnú inzulínu (IGF-1) a to všetko podporuje aktivitu systému TOR, čo následne zvyšuje riziko niektorých nádorových ochorení, aterosklerózy, cukrovky, autoimunitných ochorení – a akné. Už dávnejšie je známe, že ľudia, ktorí mali v dospelosti ťažko liečiteľné akné, majú zvýšené riziko vzniku rakoviny prsníka a prostaty. Takže podobne ako môže byť erektilná dysfunkcia prvým príznakom systémovej aterosklerózy (je vhodné aj kardiologické vyšetrenie a následná zmena životosprávy a úprava stravy!), môže byť akné v dospelosti signálom, že organizmus sa nachádza vo veľmi nepriaznivom a rizikovom stave zvýšenej aktivácie systému TOR a preto by mal pacient v záujme ochrany napríklad pred rakovinou urobiť zásadné zmeny vo svojom stravovaní a celkovej životospráve. (Obsah týchto opatrení predstavujú všetky knihy Dr. Bukovského)
Z praxe AKV: V nedávnom období sme riešili 4 prípady ťažkého akné u dospelých klientov a vo všetkých prípadoch výrazne pomohlo dôsledné vynechanie mlieka a mliečnych výrobkov, v jednom prípade došlo dokonca už po 4 mesiacoch k takmer úplnému vyliečeniu. Dôsledné vylúčenie všetkých foriem kravského mlieka je potrebné minimálne po dobu, kým sa akné nezahojí. Ak sa nehojí, je potrebné urobiť aj ďalšie opatrenia – najmä zredukovať množstvo konzumovaného cukru a zahojiť črevo (kniha Zachráňte svoje črevo!). Po zahojení pokožky môžete opatrne skúsiť používať parmezán a iné tvrdé syry, plnotučné jogurty, acidko, kefír, ale zásadne iba v malých množstvách a nekombinovať rôzne druhy počas jedného dňa.
https://encyklopedia.akv.sk/clanky/mlieko-akne-rakovina/
Bohužiaľ, dnes už nemôžeme zatvárať oči pred hromadiacimi sa štúdiami o súvislosti nadmernej spotreby mlieka a mliečnych výrobkov a niektorých druhov rakoviny. Podľa doterajších zistení, mlieko zvyšuje riziko rakoviny prostaty, vaječníkov a premenopauzálnej formy rakoviny prsníka. Nechceme vás strašiť: rizikové boli vždy nadmerné množstvá kravského mlieka (u dospelého to predstavuje denne viac ako pol litra mlieka alebo ekvivalent mliečnych výrobkov a roky trvajúca takáto nadmerná konzumácia). Naopak, zdá sa, že mlieko znižuje riziko rakoviny hrubého čreva, i keď v tomto zmysle sa zdajú byť ešte úspešnejšie výživové doplnky s obsahom vápnika. Zvažuje sa niekoľko teórií, ktoré vysvetľujú súvislosti medzi konzumáciou mlieka a rakovinou:
Nadbytok vápnika môže fungovať dvomi spôsobmi:
1:
V hrubom čreve vápnik pravdepodobne znemožňuje karcinogénne pôsobiacim sekundárnym žlčovým kyselinám ich škodlivé pôsobenie na črevnú sliznicu. Toto je jediné plus pre mlieko, ktoré môže byť pozitívnym príspevkom v prevencii rakoviny hrubého čreva.
2:
Nadbytok vápnika môže zároveň brzdiť vznik aktívnej formy vitamínu D, ktorý má ochranný účinok na tkanivo prostaty, a v tejto súvislosti mliečne výrobky zvyšujú riziko rakoviny prostaty.
IGF-1 je hormón, ktorý sa v mlieku prirodzene nachádza a jeho úlohou je podporiť rast mladého organizmu (rozumej teliatka). IGF-1 sa v organizme stará o podporu rastu a delenia buniek, bohužiaľ môže podporiť aj rast tých rakovinových. Čím je ho teda v mlieku viac, tým horšie.
Muži s vysokou hladinou IGF-1 v krvi (ktorá korelovala aj s vysokou spotrebou mlieka) majú asi 4-krát vyššie riziko rakoviny prostaty oproti tým s nižšou hladinou. IGF-1 pravdepodobne zvyšuje aj riziko premenopauzálnej rakoviny prsníka.
Nadmerný príjem živočíšnych tukov zvyšuje riziko rakoviny prsníka. Množstvo tuku v strave má významný vplyv na hormonálnu aktivitu organizmu a je známe, že vysokotuková dieta zvyšuje hladinu estrogénov v krvi, ktoré sa podieľajú na vzniku viacerých druhov rakoviny vrátne rakoviny prsníka. V prípade rakoviny prsníka sa síce za dôležitejší rizikový faktor považuje červené mäso, mlieko sa však môže na jej vzniku podieľať jednak samotnou existenciou živočíšneho tuku, jednak rastovým faktorom IGF-1. Nezanedbateľný je aj vplyv mnohých kontaminantov v mlieku (najmä pesticídov). Súvislosť vzniku rakoviny prsníka a nadmernej konzumácie mlieka sa preukázala najmä pri premenopauzálnych formách tejto rakoviny. Za najcitlivejšie životné obdobie ženy, kedy organizmus je najvnímavejší na karcinogény, sa považuje puberta a prvá gravidita. Toto je aj kľúčové obdobie pre možný vznik prvých rakovinových buniek v prsníku a je teda veľmi dôležité, aby už od detstva bola strava zostavená správne.
Nadmerná spotreba mliečnych výrobkov (najmä tých s vysokým obsahom laktózy, ako sú napr. cottage syr, zmrzlina, jogurty, odtučnené mlieko, kondenzované mlieko) pravdepodobne spôsobuje prekročenie možností organizmu (enzymatickej kapacity) na spracovanie galaktózy. Hromadiaca sa galaktóza stimuluje tvorbu hormónov, ktoré podporujú vznik rakoviny vaječníkov. Uvedené príčiny sa pri jednotlivých druhoch rakoviny môžu kombinovať a zatiaľ sa presné súvislosti nepoznajú. Jednoznačné však je, že častá a nadmerná konzumácia kravského mlieka a výrobkov z neho ľudskému organizmu skôr škodí ako pomáha.
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000679/1401479/Mlieko-ako-zabijak--Pravda-o-tom--ci-sposobuje-rakovinu-
Z praxe AKV: V nedávnom období sme riešili 4 prípady ťažkého akné u dospelých klientov a vo všetkých prípadoch výrazne pomohlo dôsledné vynechanie mlieka a mliečnych výrobkov, v jednom prípade došlo dokonca už po 4 mesiacoch k takmer úplnému vyliečeniu. Dôsledné vylúčenie všetkých foriem kravského mlieka je potrebné minimálne po dobu, kým sa akné nezahojí. Ak sa nehojí, je potrebné urobiť aj ďalšie opatrenia – najmä zredukovať množstvo konzumovaného cukru a zahojiť črevo (kniha Zachráňte svoje črevo!). Po zahojení pokožky môžete opatrne skúsiť používať parmezán a iné tvrdé syry, plnotučné jogurty, acidko, kefír, ale zásadne iba v malých množstvách a nekombinovať rôzne druhy počas jedného dňa.
https://encyklopedia.akv.sk/clanky/mlieko-akne-rakovina/
Mlieko ako zabijak? Pravda o tom, či spôsobuje rakovinu!
Bohužiaľ, dnes už nemôžeme zatvárať oči pred hromadiacimi sa štúdiami o súvislosti nadmernej spotreby mlieka a mliečnych výrobkov a niektorých druhov rakoviny. Podľa doterajších zistení, mlieko zvyšuje riziko rakoviny prostaty, vaječníkov a premenopauzálnej formy rakoviny prsníka. Nechceme vás strašiť: rizikové boli vždy nadmerné množstvá kravského mlieka (u dospelého to predstavuje denne viac ako pol litra mlieka alebo ekvivalent mliečnych výrobkov a roky trvajúca takáto nadmerná konzumácia). Naopak, zdá sa, že mlieko znižuje riziko rakoviny hrubého čreva, i keď v tomto zmysle sa zdajú byť ešte úspešnejšie výživové doplnky s obsahom vápnika. Zvažuje sa niekoľko teórií, ktoré vysvetľujú súvislosti medzi konzumáciou mlieka a rakovinou:
Nadbytok vápnika
Nadbytok vápnika môže fungovať dvomi spôsobmi:
1:
V hrubom čreve vápnik pravdepodobne znemožňuje karcinogénne pôsobiacim sekundárnym žlčovým kyselinám ich škodlivé pôsobenie na črevnú sliznicu. Toto je jediné plus pre mlieko, ktoré môže byť pozitívnym príspevkom v prevencii rakoviny hrubého čreva.
2:
Nadbytok vápnika môže zároveň brzdiť vznik aktívnej formy vitamínu D, ktorý má ochranný účinok na tkanivo prostaty, a v tejto súvislosti mliečne výrobky zvyšujú riziko rakoviny prostaty.
Rastový faktor IGF-1
IGF-1 je hormón, ktorý sa v mlieku prirodzene nachádza a jeho úlohou je podporiť rast mladého organizmu (rozumej teliatka). IGF-1 sa v organizme stará o podporu rastu a delenia buniek, bohužiaľ môže podporiť aj rast tých rakovinových. Čím je ho teda v mlieku viac, tým horšie.
Muži s vysokou hladinou IGF-1 v krvi (ktorá korelovala aj s vysokou spotrebou mlieka) majú asi 4-krát vyššie riziko rakoviny prostaty oproti tým s nižšou hladinou. IGF-1 pravdepodobne zvyšuje aj riziko premenopauzálnej rakoviny prsníka.
Nadbytok živočíšnych tukov
Nadmerný príjem živočíšnych tukov zvyšuje riziko rakoviny prsníka. Množstvo tuku v strave má významný vplyv na hormonálnu aktivitu organizmu a je známe, že vysokotuková dieta zvyšuje hladinu estrogénov v krvi, ktoré sa podieľajú na vzniku viacerých druhov rakoviny vrátne rakoviny prsníka. V prípade rakoviny prsníka sa síce za dôležitejší rizikový faktor považuje červené mäso, mlieko sa však môže na jej vzniku podieľať jednak samotnou existenciou živočíšneho tuku, jednak rastovým faktorom IGF-1. Nezanedbateľný je aj vplyv mnohých kontaminantov v mlieku (najmä pesticídov). Súvislosť vzniku rakoviny prsníka a nadmernej konzumácie mlieka sa preukázala najmä pri premenopauzálnych formách tejto rakoviny. Za najcitlivejšie životné obdobie ženy, kedy organizmus je najvnímavejší na karcinogény, sa považuje puberta a prvá gravidita. Toto je aj kľúčové obdobie pre možný vznik prvých rakovinových buniek v prsníku a je teda veľmi dôležité, aby už od detstva bola strava zostavená správne.
Nadbytok galaktózy
Nadmerná spotreba mliečnych výrobkov (najmä tých s vysokým obsahom laktózy, ako sú napr. cottage syr, zmrzlina, jogurty, odtučnené mlieko, kondenzované mlieko) pravdepodobne spôsobuje prekročenie možností organizmu (enzymatickej kapacity) na spracovanie galaktózy. Hromadiaca sa galaktóza stimuluje tvorbu hormónov, ktoré podporujú vznik rakoviny vaječníkov. Uvedené príčiny sa pri jednotlivých druhoch rakoviny môžu kombinovať a zatiaľ sa presné súvislosti nepoznajú. Jednoznačné však je, že častá a nadmerná konzumácia kravského mlieka a výrobkov z neho ľudskému organizmu skôr škodí ako pomáha.
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000679/1401479/Mlieko-ako-zabijak--Pravda-o-tom--ci-sposobuje-rakovinu-
Komentáre
7/5/2021, 18:30
idem si overit niektore tvrdenie z bukovskeho videjka co som sem vcera zavesila , a uvidime nakolko je doveryhodny
7/5/2021, 18:20
no pockaj . kozie alebo ovcie je tiez tekutina zo zvieracej zlazy ako kravske . to by si mal skor ryzove, kokosove alebo sojove , ci? kefir pijem tiez , z kravskeho mlieka a zijem
7/5/2021, 17:50
Scarlett napísal: ale zase na druhej strane , ludia ktori regulerne piju mlieko , je u nich mensia pravdepodobnost vzniku rakoviny hrubeho creva . tak si vyber
Vybral som si kozie príp. ovčie mlieko, žinčicu - prinajhoršom kefír. Baktérie v kefírových zrnach sa živia laktózou. Kefírové jadro zaliate mliekom sa časom rozrastá, lebo je domovom kefírovej kultúry živiacej sa nebezpečnou laktózou. Kvasením v pohár pri izbovej teplote mám z toho do 24 hodín výborný kefír - netreba k tomu ani sterilné prostredie, pretože kefírová kultúra pôsobí antibakteriálne a antimykoticky, takže dokáže potlačiť prípadné kazné či choroboplodné zárodky.
Scarlett napísal: a tiez premyslam, nasi predkovia tiez bezne konzumovali kravske mlieko , a vyrobky z mlieka, ci?
Veď rakovina nezačala na svete až v modernej dobe.
.......Ešte k tomu mliečnemu tuku. Viď toto video od 14:56 do 16:30:
7/5/2021, 17:12
a za dva a pol, uz som davnejsie citala o mlieku v suvislosti s IGF. ktory je vraj v mlieku najvyssi . preto aj tela zdvojnasobni svoju hmotnost behom 45 dni . jeho potrava to musi byt schopna podporit . ale zase na druhej strane , ludia ktori regulerne piju mlieko , je u nich mensia pravdepodobnost vzniku rakoviny hrubeho creva . tak si vyber
priciny vzniku rakoviny su rozne aj geneticke , aj ine rizikove faktory . niekedy skoro ziadne a predsa ( v 17 tich mi zistili raka HL, som bola jedina v rodine a 100%zdrava ) a tiez premyslam, nasi predkovia tiez bezne konzumovali kravske mlieko , a vyrobky z mlieka, ci?
priciny vzniku rakoviny su rozne aj geneticke , aj ine rizikove faktory . niekedy skoro ziadne a predsa ( v 17 tich mi zistili raka HL, som bola jedina v rodine a 100%zdrava ) a tiez premyslam, nasi predkovia tiez bezne konzumovali kravske mlieko , a vyrobky z mlieka, ci?
7/5/2021, 16:46
v prvom rade ;-)
Z inej perspektivy...
Kravy produkuju mlieko z rovnakeho dovodu ako ludia - aby nakojili svoje mlade, bohuzial teliatka su od ich mam odtrhnute uz v prvy den po narodeni a krmene nahradami mlieka, aby original kravske mlieko bolo pre ludi.
Aby bola dodavka mlieka neustale zabezpecena, kravy su opakovane udrzovane tehotne. Niekolko krat denne su prostrednictvom elektronickych pristrojov "odsavane" a tieto im sposobuju elektricke soky, bolestive rany a mastitidu - zapal prsnikovych zliaz.
Svoj zivot stravia statim na betonovych podlahach alebo natlacene v obrovskych bahnovych parcelach.
Prirodzena dlzka zivota krav je cca 25 rokov a mozu produkovat mlieko 8-9 rokov, ale stres, ktory zazivaju na farmach a choroby, ochrnutost a problemy s rozmnozovanim z nich robia bezcenne tvory pre mliekarensky priemysel vo veku 4-5 rokov, ked su poslane na jatka.
Z inej perspektivy...
Kravy produkuju mlieko z rovnakeho dovodu ako ludia - aby nakojili svoje mlade, bohuzial teliatka su od ich mam odtrhnute uz v prvy den po narodeni a krmene nahradami mlieka, aby original kravske mlieko bolo pre ludi.
Aby bola dodavka mlieka neustale zabezpecena, kravy su opakovane udrzovane tehotne. Niekolko krat denne su prostrednictvom elektronickych pristrojov "odsavane" a tieto im sposobuju elektricke soky, bolestive rany a mastitidu - zapal prsnikovych zliaz.
Svoj zivot stravia statim na betonovych podlahach alebo natlacene v obrovskych bahnovych parcelach.
Prirodzena dlzka zivota krav je cca 25 rokov a mozu produkovat mlieko 8-9 rokov, ale stres, ktory zazivaju na farmach a choroby, ochrnutost a problemy s rozmnozovanim z nich robia bezcenne tvory pre mliekarensky priemysel vo veku 4-5 rokov, ked su poslane na jatka.
Povolenie tohoto fóra:
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Ano, to je pravda, najlepšie sú rastlinné. Kozie mlieko je však v porovnaní s kravským lepšie stráviteľné a zdraviu prospešnejšie. Ja vo všeobecnosti mlieko neznášam a nepijem už od dávna. Z mliečnych (tekutých) výrobkov mám rád zakysanku, kefír, žinčicu, čo je vlastne prevarená srvátka z ovčieho mlieka o ktorej neevidujem, že by mala nejaké škodlivé účinky. Žinčicu vypijem bežne liter na X, keď je u nás predajný mobilný stánok zo Zázrievej. (Tak raz do mesiaca). Z ostatného mliečneho jedávam Cottage nízkotučný príp. bezlaktózový, ovčí syr a/alebo salátový syr, ktorý dávam do zeleninových mixov.